4 personer
2 egg
3 dl melk
12 g fersk gjær
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl bokhvetemel
1/4 ts salt
50 g smør, smeltet og avkjølt
2 dl rømme
100 g løyrom eller annen rogn
1 bunt gressløk, finhakket
1/2 rød løk, finhakket
Skill eggene og ha plommene i en bolle og eggehvitene i en annen.
Varm melken opp til 37 grader og rør ut gjæren i litt av melken.
Tilsett resten av melken, hvetemelet, bokhvetemelet og salt, og bland sammen til en jevn røre.
Rør eggeplommene inn i røren, og la stå å svelle i romtemperatur i 45 min med et klede over.
Visp eggehvitene stive.
Vend inn smøret, og tilslutt de stivpiskede eggehvitene.
Stek små, tykke pletter i litt smør i panne på middels varme.
Snu plettene når de ser porøse ut på oversiden og pent gylne på undersiden.
Legg på en klatt med rømme og løyrom, og strø over rødløk og gressløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar