tirsdag 9. januar 2018

SJØKREPSSUPPE

 
 
4 personer
 
Skall fra 1 kg sjøkreps
8 sjøkrepshaler
1 ss smør
2 ss solsikkeolje
1 løk, i terninger
½ gulrot, i terninger
30 g sellerirot, i terninger
2 tomater, grovhakkede
1 ss tomatpuré
3 fedd hvitløk, finhakket
2 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
4 dl fløte
Salt og pepper
Sitronsaft
Gressløk
 
Fres sjøkrepsskallene i olje sammen med terninger av løk, gulrot og selleri.
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og hvitløk.
Fres litt lenger og tilsett hvitvin, fiskekraft og fløte.
Kok suppen i 20 minutter og sil kraften tilbake i  kjelen
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Stek krepsehalene lett i en panne med smør.
Finhakk gressløk.
Legg krepsehalene i bunnen av en suppeskål, øs suppen over, og garner med gressløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar