onsdag 10. januar 2018

NØTTEPANERT CHEVRE MED OVNSBAKT PAPRIKA

 

 
4 personer
 
1 rull chevre
2 røde paprika
1 pose småsalat
4 ss pinjekjerner, ristet i panne
4 ss flytende akasiehonning
Olivenolje
Balsamicoeddik
Salt og pepper
 
Nøtteblanding:
4 ss pistasjnøtter
4 ss pankomel
2 ss sukker
Olivenolje
 
Del paprikaene i to og rens dem fri for frø og sener.
Legg de med snittflaten ned i en ildfast form og sett i ovnen på 230 grader til skinnet på paprikaen begynner og boble seg litt og bli brent, ca 20 minutter.
Ta så ut og legg i en bolle med plastfolie over, og la stå i ca 15 minutter.
Skrap skallet av og skjær paprikaene i pene strimler.
 
Knus pistasjnøttene i en morter eller med kjøtthammer til fine smuler. Bland sammen med panko.
Stek dette i en panne sammen med sukker til smulene blir karamellisert. Ha over i en bolle og avkjøl.
 
Skjær chevren i fire 1cm tykke skiver.
Vend osten først i olivenolje, og paner med nøtteblandingen.
Legg inn i ovnen på stekebrett med bakepapir på 200 grader i ca 5 minutter.
 
Bland salaten med olivenolje, salt og pepper og legg på en tallerken. Ha paprikastrimler over og legg på osten til slutt.
Sprinkle over med pinjekjerner, balsamicoeddik og honning.
 
 


 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar