tirsdag 9. januar 2018

ØRRET MED SOMMERKÅL, SMØRSAUS OG ØRRETROGN

 
 
4 personer
 
600 g ørettfilet
1 sommerkål, grovstrimlet
2 ss smør
1 sjalottløk, finhakket
0,5 dl fløte
200 g kaldt smør, i terninger
2 ss bladpersille, finhakket
50 g ørretrogn
Sitron
Salt og pepper
 
Kok opp 1 cm vann i en romslig kasserolle, tilsett 2 ss smør, en god klype salt og litt kvernet pepper. Ha i kålen og damp den knapt mør. Pass på at kålen bevarer sin deilige sprøhet. Sil av og hold varm.
 
. Kok vin og sjalottløk inn til ca. 1 / 3 av mengden, tilsett fløte og la det koke et snaut minutt.
Skjær kaldt smør i små terninger og pisk smørterningene inn i sausen litt etter litt.
Pass på å vispe hele tiden og hold sausen rett under kokepunktet.
Sausen må ikke koke, da kan den skille seg. Smak til med salt, pepper og sitron.
Rør inn urter rett før servering.
 
Krydre lakseskivene med salt og pepper. Stek skivene i litt olje på medium varme til fisken har fått litt stekeskorpe, men fortsatt har en litt rå kjerne i midten.
Anrett varm kål på tallerkener og legg lakseskivene oppå.
Topp med saus og ørretrogn.
 
Kokte poteter er perfekt tilbehør til denne retten. Pasta i brede bånd er også godt.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar