torsdag 25. januar 2018

KONGEKRABBE MED DILL BEURRE BLANC

 
4 personer
 
2 kongekrabbeklør, rå
Olivenolje
 
Saus:
250 g kaldt smør, i terninger
2 sjalottløk, finhakket
2 dl hvitvin
1/2 dl hvitvinseddik
2 ss dill, finhakket
1 vårløk (det grønne), i tynne ringer
Salt og hvit pepper
 
Del klørne opp i ca 10 cm lange biter.
Klipp så skallet opp på langs uten å ødelegge krabbekjøttet.
Stek de forsiktig i en stekepanne med litt olje.
Ta de ut av pannen og brekk forsiktig skallet av slik at det blir hele biter med kjøtt.
Skjær disse opp i ca 2 cm lange biter.
 
Ha sjalottløken i en liten gryte med hvitvin og eddik.
La det koke inn til det er ca ½ dl igjen.
Tilsett det kalde smøret litt om gangen, mens det piskes kraftig.
Det er viktig at sausen ikke koker, eller blir for kald.
Når alt smøret er brukt opp, bringes sausen nesten til kokepunktet under stadig pisking.
Så tas den av varmen.
Smak til med salt og pepper, ha oppi dillen og dryss over med vårløk.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar