CHILI-OG INGEFÆRMARINERTE SCAMPI
MED MANGOPURÉ OG AVOCADOKREM
4 personer
4 scampi
1/2 chili
1 ts ingefær, finrevet
Skall fra 1/2 lime, finrevet
1/2 dl olivenolje
1/2 avocado
Saften av 1/2 lime
1/2 mango
2 ss gressløk, finhakket
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og mariner scampiene et par timer, gjerne over natten.
Kjør både avocado og mango til en glatt masse i kjøkkenmaskin.
Stek scampi.
Legg 1 ts mangopuré i bunnen, legg scampi oppå og sprøyt avocadokrem over.
Dryss over gressløk til slutt.
VANNBAKKELS MED RØKELAKSMOUSSE
Ca 20 stk
Vannbakkels
1 dl vann
60 g smør
100 g hvetemel
2 egg
1/4 ts salt
Røkelaksmousse
200 g varmrøkt laks
2 dl créme fraiche
2 ss gressløk, finhakket
Vannbakkels
Del smøret i små biter og kok dem opp med vannet.
Når smøret er smeltet, tilsett hvetemel og rør kraftig med en slikkepott til en stor deigklump.
ha klumpen i en bolle og avkjøl den i 5 min.
Rør inn ett og ett egg i deigen til en jevn masse.
Når det slipper store biter med deig av slikkepotten, er det nok egg. Juster med mer mel om den er for flytende.
Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut deigen på bakepapir i kuler på størrelse med en morell.
Stek ved 170 grader varmluft i 20 min.
Avkjøles på rist.
Røkelaksmousse
Skjær røkelaksen i terninger og ha dem i en kjøkkenmaskin.
Kjør til en glatt masse, ca 1 min, tilsett så créme fraichen.
Kjør ett min til og moussen er ferdig.
Ha den i en sprøytepose.
Skjær av lokket på vannbakkelsene og sprøyt moussen i dem.
Pynt med gressløk og sett lokket forsiktig på plass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar