onsdag 1. november 2017

SITRONGRESS- OG MYNTE PANNA COTTA MED MANGO/JORDBÆRGELÉ

 
4 PERSONER
 
5 dl fløte
100 g sukker
4 plater gelatin
1 vaniljestang
3 sitrongress
1 håndfull friske mynteblader
 
2 dl jordbærpuré
2 dl mangopuré
2 plater gelatin
 
Panna cotta:
Legg gelatinen i kaldt vann i en skål.
Snitt vaniljestangen opp på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Skjær av den øverste delen av sitrongresset, det er kun den tykke lyse delen som skal brukes.
Del de opp i to biter, og bruk en kjøtthammer eller lignende til å banke de litt flate, da blir den herlige aromaen frigjort ordentlig og vil sette nydelig smak på panna cottaen.
Kok forsiktig opp fløten med sukker, frøene fra vaniljestangen, sitrongresset og mynten.
La det koke i 2 min, trekk så kjelen av varmen og la alt stå i ca 10 min så fløten trekkes til seg smak fra krydderne.
Etter 10 min siler du fløten og heller den tilbake i kjelen igjen, uten krydderne. Gi den et raskt oppkok og trekk vekk fra varmen igjen. Klem så mye som mulig av vannet ut av gelatinen med hendene, ha dette oppi fløten og rør om.
Nå er panna cottaen ferdig. For å unngå søl, hell fløten oppi et desilitermål med tut, så er det enklere å helle den opp i porsjonsformer.
Sett de så i kjøleskapet til fløten er helt stivnet (eller i fryseren hvis du har dårlig tid).
 
Mango/jordbærgelé:
Legg gelatinplatene hver for seg i to skåler med kaldt vann.
Geléene lages ved å kjøre jordbær og mango hver for seg i en blender til en puré.
Varm de forsiktig opp i hver sin kjele.
Klem vannet ut av gelatinplatene, legg de hver for seg oppi puréene og rør om.
Når panna cottaen er helt stiv, heller du puréene over og setter de inn i kjøleskap eller fryseren igjen for å stivne.
Har du dårlig tid går det fint å bare servere puréene som de er uten gelatin eller varmebehandling, da heller du de bare over når fløten har stivnet og serverer med en gang.
 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar