Ca 24 stykker
DONUTS
4,5 dl hvetemel
3 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt/pulver
1 egg
2,5 dl melk
40 g smeltet smør
GLASUR
75 g smeltet smør
0,5 dl sukker
1 ts kanel
2 dl melis
Vann
Konditorfarge
Donuts
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen (det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet).
Finn frem en donut pan og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Glasur
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Lag melisglasur i en tredje skål, og ha oppi den konditorfargen du vil.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme, og dypp den ene siden på halvparten av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
Den andre halvparten lar du bli helt avkjølt før du dypper disse oppi melisglasuren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar