- 150 g smør
- 250 g honning
- 4 eggeplommer
- 250 g sukker
- 1/4 ts malt nellik
- 1/4 malt ingefær
- 1 ts bakepulver
- 250 g hvetemel
- 4 eggehviter
Smelt smør i en kjele og ha i honning. Varm opp blandingen til honningen er flytende. Pisk sammen eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland smørblandingen med eggedosisen, og rør inn de tørre ingrediensene. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Hell røren over i en smurt og melet form, og stek kaken ved 150 grader i ca 1 time. Sjekk med en kakenål eller trepinne om kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles på benken, og løsne forsiktig rundt kantene med en skarp kniv før kaken vippes ut ved å snu formen på hodet.
Server med melis og kakepynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar