- 2 skiver andelever a 50 g
- salt, pepper
- 2 tynne skiver loff
- 1/2 mango
- 4 ss sukker
- 1 ss vann
- 1 1/2 dl hvitvin
- 1 vårløk, i tynne ringer
- 8 valnøtter, grovhakket
- 2 never red rhubarb (du kan også bruke rucculasalat)
- 2 ss god olivenolje
- 3 ss balsamicoeddk
Begynn med valnøttene; ha 2 ss sukker i en stekepanne og smelt sukkeret til det har blitt flytende og lyst brunt. Ha i valnøttene og rull dem rundt i karamellen til valnøttene har blitt pent brune. Ta opp av pannen og la avkjøles på bakepapir.
Skjær skorpen av loffskivene og stek disse i ovn på 180 grader til de blir sprø.
Skjær skorpen av loffskivene og stek disse i ovn på 180 grader til de blir sprø.
Lag så mangochutneyen; skjær mangoen i terninger på 1 x 1 cm. Smelt 2 ss sukker til det er flytende og lyst brunt i en kjele sammen med 1 ss vann. Hell i hvitvinen og kok inn til det gjenstår ca 2-3 ss. Ha så oppi mango og vårløk og la småkoke på svak varme i 5 min. Hold varmt.
Ha red rhubarb i en bolle og hell over olivenolje og balsamicoeddik, bland godt med hendene slik at alle salatbladene blir dekket med dressingen.
Når alt er klart steker du foie grasen, dette går veldig fort. Salt og pepre på begge sider, og stek i panne på sterk varme i ca 1 1/2 min på hver side.
Ved servering legger du en neve red rhubarb på tallerkenen, loffskiven ved siden av og foie grasen oppå. Øs mangochutneyen over foie grasen og strø de kandiserte valnøttene på toppen av salaten og rundt på tallerken. Pynt til slutt med noen dråper balsamicoeddik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar