søndag 9. januar 2011

ANANASCARPACCIO MED BASILIKUMJUICE OG KOKOS SORBET






2 personer:
  • 1 ananas
  • 1/2 bunt frisk basilikum, kun bladene
  • 1 ts finrevet fersk ingefær
  • finrevet skall av 1/2 lime
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl vann
  • kjernene av 1/2 granateple (kan sløyfes)
  • kokos sorbet (kjøpes i matbutikken)
Begynn med å kutte opp ananasen; skjær topp og bunn av ananasen. Bruk en skarp kniv og skrell ananasen ca 1 cm inn fra skallsiden ved å følge ananasens naturlige form. Alt skall og "bark" må skjæres helt bort. Skjær ananasen i fire biter fra topp til bunn mens ananasen står på høykant, og skjær så bort kjernen. Nå er frukten klar til og skjæres opp i så tynne skiver du klarer. Legg ananas skivene til side på et fat.

Basilikumjuice; ha vann og sukker i en kjele, kok opp og la koke i 1 min. Ta av varmen og la sukkerlaken avkjøles helt. Kjør så sukkerlaken, limeskallet, ingefæren og basilikumbladene i en blender til det blir en grønn juice.

Ved servering legger du ananasskivene i sirkler i takstensmønster på tallerkenen. Fordel basilikumjuicen over ananasen, og legg en skje med kokos sorbet i midten. Pynt med granateplekjerner og hele basilikumblad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar