søndag 19. desember 2010

MAMMAS SITRONSILD



  • 6 spekesildfileter, skjæres på skrått i biter på 1 cm
  • 1 løk, i tynne ringer
  • 1 1/2 purre, i tynne ringer
  • 2 dl grovhakket dill
  • 1/2 sitron, i tynne skiver
Lake:
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 laubærblad
  • 4 hele nellik
  • 1 ts hele hvite pepperkorn
  • saft av 2 sitroner
Lag laken; kok opp vann, sukker og krydder til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av platen og press i saften av to sitroner. Sett i kjøleskapet til laken er helt avkjølt.
Legg sild, løk, purre, dill og sitonskiver lagvis i et glass. Når laken er avkjølt helles den over i glasset slik at alt dekkes.

La stå i kjøleskapet i 2-3 dager før du serverer den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar