- 1/2 kg fersk laksefilet
- 1 1/2 ss grovt havsalt
- 1 ss sukker
- 2 ts rosepepper
- 1 ts sennepsfrø
- 1 ts einebær
- 1 dl grovhakket dill
Sennepssaus:
- 1/2 dl grov pølsesennep
- 2 ss Bergbys søte sennep
- 2 ss dijonsennep
- 1 eggeplomme
- 1 ss brunt sukker
- 3 ss vann
- 1/2 dl soyaolje
- 4 ss finhakket dill
Ha rosepepper, sennepsfrø og einebær i en morter og knus krydderne til det blir grovmalt. Bland i havsalt og sukker, og bland godt.
Dryss blandingen over laksefileten, og strø over dill til slutt.
Legg over på et fat og dekk stramt med plastfolie så det blir helt tett, og sett inn i kjøleskapet.
Etter tre dager er fisken ferdiggravet og klar for bespisning. Hell av vannet som samler seg på fatet 1 gang pr døgn.
Sennepssausen:
Bland alle sennepene, eggeplommen, sukkeret og vannet. Spe forsiktig med oljen i en tynn stråle med visp til majoneskonsistens. Ha i dillen til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar