søndag 20. november 2011

FISKEGRATENG MED MAKARONI OG SPINAT SERVERT MED POTETER I SITRON - OG BASILIKUMSMØR



6 personer:
  • 400 g torsk
  • 2 dl makaroni
  • 1 dl frossen spinat
  • 3 egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 1/2 dl strøkavring
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • poteter
  • 1 shallotløk, finhakket
  • basilikum, finhakket
  • sitron
Legg fisken i kokende vann og la trekke på svak varme til gjennomkokt, ca 10 min hvis frossen, kortere hvis den er fersk. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Smelt 2 ss smør i en kjele. Tilsett hvetemel 1 ss av gangen og rør blandingen jevn. Hell så i melken litt etter litt, og rør blandingen godt mellom hver gang slik at den er helt klumpefri. La småkoke i ca 5 min slik at den tykner. Tilsett så fisken, makaronien, spinat og ost, salt & pepper.
Skill eggene og bland i ett og ett av gangen i røren. Stivpisk eggehvitene og vend dette forsiktig inn til slutt.
Ha så hele røren over i en smurt ildfast form, og dryss over strøkavring. Stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til den er hevet og blitt gyllen.
Mens gratengen er i ovnen, koker du poteter og lager smørsausen; smelt 2 ss smør i en stekepanne og legg i løken. La dette surre på svak varme i et par minutter, og ha oppi basilikumen og saft fra en halv sitron. Hell smørsausen over potetene ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar