- 2 hjortemedaljoner
- 4 pastinakker
- timian
- 1 dl fløte
- 1 ss smør
- 1 dl kantareller
- 4 mini gulrøtter
- sellerirot kuttet i 4 staver på størresle med gulrøttene
- salvie
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 dl god rødvin
- 1 dl oksekraft (oksekraften fra Jacob's anbefales!)
- 1 skvis balzamico glaze
- 1 ss smør
Putt gulrøttene, selleriroten og salvie i en ildfast form, ringle over olivenolje, salt & pepper, og ha i oven på 200 grader i ca 45 min. Kok pastinakken mør, og kjør disse sammen med fløte og smør i en blender til mos/pure. Salte og pepre.
Sprøstek kantarellene i smør i en stekepanne.
Lag sausen: Fres hvitløk og sjalottløk raskt i en panne og hell over rødvin. La koke inn til halvparten. Ha så i oksekraft, og reduser ytterligere. Till slutt har du oppi litt balsamico glaze og 1 ss smør. Sausen kan lages i forveien, og bare varmes opp ved servering.
Salte & pepre hjortemadaljonene og stek i panne med smør så de får en fin stekeskorpe. Ha dem i ovnen i ca 5 minutter, ta så ut og la hvile i ca 5 minutter innpakket i folie.
Skjær dem så i to på og legg på tallerken. Hell rikelig med saus over og rundt, legg pastinakk og rotgrønnsaker på siden og dryss over kantarell og timian til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar