4 personer;
- 800 g entrecote
- 3 fedd hvitløk
- 2 sellerirot
- 3 gulrøtter
- 10 amandine poteter
- 2 persillerot
- et par never sjampinjong
- 2 gule løk
- timian
- olivenolje
- 1 dl vann
- 3 dl creme fraiche
- 1 ss soyasaus
- 1-2 ss dijonsennep
- 1 ts tørket estragon
- 2 ss kalvefond
- 1 ss knust pepper
Skrell rotgrønnsakene og kutt dem i biter med størrelse med en halv potet, kutt potetene i to. Ha i ildfast form med noen gode klunker olivenolje, timian og salt & pepper. Sett inn i ovnen på 200 grader i 1 time.
Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele, kok opp, og la småputre i 5 min.
Skjør løk og sjampinjong og skriver, og brun i stekepanne med litt olivenolje.
Entrecoten må være romtemperert før du begynner å steke den. Gni den inn med olivenolje, timian, salt og pepper. Kutt små hull i kjøttet med en spiss kjøttkniv, og putt biter av hvitløken inni.
Brun den i stekepannen på alle sider. Ha stekefettet fra pannen oppi sausen.
Sett så i ovnen sammen med grønnsakene etter de har vært i ovnen i ca 3 kvarter, stikk i steketermometer, og ta kjøttet ut når termometeret viser 50 grader. Nå tok det ca 1/2 time for oss, men det avhenger av tykkelsen på kjøttet. Hell av steke saften fra formen oppi sausen.
Pakk kjøttet inn i folie, og la hvilke på benken i 5 min. Da har kjøttet fått en kjernetemperatur på 55 grader, for kjøttet fortsetter å steke ca 5 grader ekstra når man lar det hvile.
Skjær kjøttet opp i 1 cm tykke skiver og anrett på varme tallerkener.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar