mandag 19. mars 2018

SITRONKAKE

 
Langpanne 25x35 cm
 
350 g smør, smeltet
500 g sukker
4 egg
3 dl melk
450 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Finrevet skall av 2 sitroner
 
Kremostglasur
125 g kremost naturell
60 g smør, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
0,5 dl sitronsaft
 
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett ett og ett egg.
Bland melken med det smeltede smøret og ha dette i vekselsvis sammen de tørre ingrediensene.
Ha til slutt i sitronskallet.
Kle en langpanne med bakepapir, og fordel røren jevnt i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40 min på 175 grader.
Avkjør kaken helt før glasuren smøres på.
 
Glasur
Bland alle ingrediensene og visp til en luftig krem.
Smør glasuren over pynt etter eget ønske.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar