4 personer
800 g okse indrefilet
50 g smør
50 g revet parmesan
50 fersk loff uten skorpe
1/2 potte frisk basilikum
1 fedd hvitløk, finhakket
Kjør smøret sammen hvitløk og basilikum i kjøkkenmaskin til et grønt smør.
Tilsett revet parmesan og skorpefri loff.
Kjør til en jevn masse og kjevle det så mellom to ark med bakepapir til en plate som er ca 2 mm tykk.
Sett denne på kjøl eller frys så den stivner.
Salt og pepre kjøttet. Brun det godt i panna sammen smør og olje på høy varme og la steke ferdig i ovn på 150 grader til det har den stekegraden du ønsker.
Ta ut kjøttet og la det hvile i 15 min på kjøkkenbenken.
Skjær så parmesangratineringen til slik at den dekker kjøttet pent på overflaten.
Varm kjøttet i ovnen på 220 grader med grillfunksjonen på slik at gratineringen smelter og blir svakt brun.
Server så umiddelbart sammen med valgfrie poteter, sopp, bønner og rødvinssaus.
Rødvinssaus
1 sjalottløk, finhakket
1 laurbærblad
1 hvitløksfedd, uskrelt
1 ss olivenolje
70 g sukker
1 dl balsamicoeddik
1/2 liter rødvin
6 dl oksekraft
1 ss usaltet smør
Ha løk, laurbærblad og hvitløksfedd i en kjele og stek på svak varme til løken er blank og myk.
Tilsett sukkeret og la det smelte til lys karamell, pass på så det ikke blir brent.
Ha i eddiken og la koke inn til en tykk sirup.
Ha så i rødvinen og la koke inn til halvparten.
Hell over oksekraften og la koke inn til to tredeler er igjen.
Rør inn smøret helt til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar