lørdag 10. desember 2011

SESAMPANERT SALMALAKS MED PASTINAKKPURE, ASPARGES OG SWEET SOYASMØR



2 personer:
  • 350 g salmalaks
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 store pastinakker
  • 2 mandelpoteter
  • 1 ss smør
  • 1 dl melk el fløte
  • 10 tynne asaparges
  • 50 g smør
  • 1/2 dl ketsjap manis (søt søyasaus)
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 hvitløksfedd, finhakket
  • revet limeskall fra 1 lime
  • saft fra 1/2 lime
  • 1/2 ts revet ingefær
  • salt & pepper
Skrell pastinakken og potetene, del opp i store biter og kok i vann i ca 20 min til de er helt møre. Ha det over i en food processor sammen med smør, melk/fløte, salt og pepper. Vanlig potetmoser kan også fint brukes. Konsistensen på pureen bestemmes av hvor mye melk du bruker, mindre hvis du vil ha en fastere stappe, mer om du vil ha det mer som pure - jeg liker best pure!
Ha det over i en liten kjele og hold varmt på svak varme til servering.
Mens pastinakken/potetene koker, lager du sausen: bland ketsjap manis, soya, lime, ingefær, hvitløk og chili i en liten bolle. Del laksen i to like deler, salte og pepre. Hell sesamfrøene på en tallerken og legg laksen med oversiden ned slik at sesamfrøene dekker hele overflaten. Legg over i en ildfast form, og stek i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.
Rett før fisken er ferdig koker du asparges i et par minutter, og smelter 50 g smør i en kjele til det er lett brunet - ikke brent! Ha smøret over i bollen sammen med soyablandingen og bland godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar