torsdag 22. februar 2018

LYS SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADE- OG APPELSINKREM

 
3 egg
4,5 dl sukker
3,5 ts bakepulver
1,5 ss kakaopulver
300 g smør
3.5 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
 
Skokoladekrem:
300 g melis
3 ts vaniljesukker
1,5 ss kakaopulver
6 ss kald sterk kaffe
6 ss mykt smør
Skall fra 1 appelsin, finraspet
Kakestrøssel


          Sett ovnen på 200 grader. Pisk sukker og egg til det blir det blir en luftig eggedosis.
Bland bakepulver, hvetemel, vaniljesukker og kakao. Sikt det sakte inn i eggedosisen mens du rører forsiktig.
Smelt smøret og bland med melken. Bland inn i kakerøren.
          Stek kaken i ca 20 minutter på nederste rille i ovnen. 200 grader.
Pisk smøret luftig, og bland alle ingrediensene til sjokoladekremen godt sammen.
La kaken bli helt avkjølt før du tar på kremen, og strør over kakestrøssel.
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar