mandag 19. februar 2018

BIFF TATAKI MED PONZUSAUS, PEPPERROTKREM OG GRANATEPLE


4 personer
 
400 g okse inderefilet
1 dl creme fraiche, stivpisket
2 ss pepperrot, finrevet
1/2 granateple
2 ss gressløk, finhakket
4 ss sprøstekt løk
 
Ponzusaus:
1 ss riseddik
1/2 dl mirin
1/2 dl soyasaus
1/2 dl med blanding av sitron/lime/appelsinsaft
 
 
 
Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt på alle sider i litt olje i en glovarm stekepanne.
Det skal kun bli brunet på utsiden, innsiden skal fortsatt være helt rå.
La den hvile på kjøkkenbenken til den er romtemperert, pakk den så inn i plastfolie og legg i kjøleskapet.
 
Bland sammen alle ingrediensene til ponzusausen.
Bland sammen creme fraiche og pepperrot.
Del granateplet i to, og bank kjernene ut med en kjøtthammer.
 
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før servering.
Ved servering kuttes kjøttet opp i tynne skiver.
Hell ponzusaus på et serveringsfat, og legg kjøttskivene oppå.
Sprøyt på små klatter med pepperrotkrem, og strø over granateplekjerner, sprøstekt løk og gressløk til slutt.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar