tirsdag 13. februar 2018

HVIT PIZZA MED URTE-CREME FRAICHE, PARMASKINKE OG PINJEKJERNER

 
1 stor pizza
 
3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
25 g gjær
1 ts salt
5 dl hvetemel
 
Løs gjæren opp i lunkent vann, ha oppi salt og olivenolje.
Ha i hvetemelet litt av gangen, og elt til deigen har en fin konsistens, den skal være litt løs og klissete i konsistensen.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la heve i ca 30 minutter.
Hvelv deigen ut på melet bakebord, og kna i mel til den er blir smidig og god å kjevle.
Kjevle den tynt og ha opp på et stekebrett med bakepapir.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek på midterste rille på 250 grader i ca 3 minutter.
 
Topping
 
1/2 beger creme fraiche
1 beger Snøfrisk naturell
1 pakke parmaskinke
1 håndfull pinjekjerner
1 håndfull hakkede friske urter, f.eks. basilikum eller oregano
1 chili, finhakket
 
Bland creme fraihce, snøfrisk og urter, og rør til det blir en glatt krem.
Dekk den forstekte pizzaen med kremen, og dryss over med parmaskinke, pinjekjerner og chili.
Sett tilbake i ovnen, og stek i ca 5 minutter til.
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar