fredag 23. mars 2018

DESSERT TAPAS

 
4 personer
 
BAKTE MINIDONUTS
3 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 egg
1,5 dl melk
30 g smeltet smør
Melis
Vann
Konditorfarge
Kakestrøssel

Bland sammen mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
I en annen bolle blandes egg, mel og smeltet smør.
Ha det våte i bollen og bland raskt sammen.
Spray en donut pan lett med formfett, og fyll deigen i formene så de blir 2/3 dels fulle.
Stekes i ovn i ca 15-20 minutter på 175 grader.
Bland sammen melis og vann til passe konsistens og drypp litt konditorfarge oppi.
Når donutene er avkjølt dyppes den ene siden nedi melisen, og dryss kakestrøssel over til slutt.

MANGOSUPPE MED YOGHURTKREM
1 godt modnet mango
Saften av 2 appelsiner
4 ss yoghurt naturell
3 ss melis

Skrell mangoen og skjær fruktkjøttet av stenen.
Ha dette i en kjøkkenmaskin sammen med appelsinsaften og 2 ss melis, og kjør til en glatt suppe.
Bland sammen yoghurt og melis, og ha dette på toppen av suppen ved servering.
 
PANNACOTTA MED PASJONSFRUKTGELE
5 dl fløte
100 g sukker
4 plater gelatin
1 vaniljestang
 
6 pasjonsfrukter
50 g sukker
4 dl vann
4 gelatinplater
 
 
Legg gelatinen i kaldt vann i en skål.
Snitt vaniljestangen opp på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Kok forsiktig opp fløten med sukker og frøene fra vaniljestangen mens du rører.
Ta kjelen av varmen og la stå å trekke i 10 minutter.
Ta så vaniljestangen ut av fløten.
Klem så mye som mulig av vannet ut av gelatinen med hendene, ha dette oppi fløten og rør om.
Nå er panna cottaen ferdig. For å unngå søl, hell fløten oppi et desilitermål med tut, så er det enklere å helle den opp i porsjonsformer.
 
Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet.
Putt frukten i en kjele og kok opp sammen med skallet, vann og sukker.
La koke i ca 20 min. Sil så av.
Legg gelatinen i kaldt vann i en skål i 5 min. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn i pasjonsfrukten.
 
Hell så fløten i porsjonskåler og sett i kjøleskap/fryser til den er helt stivnet.
Hell så pasjonsfrukten over, og la stivne i kjøleskap frem til servering.
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar