søndag 26. desember 2010

PARMASURRET KYLLING MED SOPP- OG PURREFYLL PÅ QUINOASALAT

 

2 porsjoner:

  • 2 kyllingfileter
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 neve sjampinjonger, grovhakket
  • 1/2 purre, i ringer
  • 1 1/2 dl quinoa (du kan også bruke bulgur el couscous)
  • 6 soltørkede tomater i olje, grovhakket
  • 6 cherrytomater, delt i to
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 neve ruccula
  • 6 kalamataoliven
  • 1/2 rød løk, i ringer
  • 1/2 dl god olivenolje
  • 2-3 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts dijonsennep
  • salt & pepper
Bank ut kyllingfiletene med en kjøtthammer til de er helt flate. Stek sopp og purre i ca 5 min i stekepanne med smør. Salte og pepre. Fordel soppblandingen på kyllingfiletene og rull stramt sammen til en rull. Surr 2 skiver parmaskinke rundt hver filet, og fest med tannpirkere. Sett inn i ovn på 175 grader i en ildfast form i ca 25 min.
Kok quinoaen etter anvisning på pakken. Når det er ferdigkokt, hell av vannet og tilsett tomater, paprika, ruccula, oliven og løk.
Lag dressing; ha olivenolje, eddik, honning, sennep, salt og pepper i et glass med lokk, og rist kraftig. Hell dressingen over quinoaen, og bland godt.
Når kyllingen er ferdig, ta ut av ovnen og del hver filet skrått på langs i to.
Legg quinoasalaten midt på en tallerken og kyllingen på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar