onsdag 19. januar 2011

SITRONTORSK MED ASPARGES OG VÅRLØK I BALSAMICOSMØR


2 personer:
  • 400 g torsk
  • 8 aspargus
  • 10 vårløk
  • 1/2 mango, i terninger
  • 4 skiver bacon, i små biter
  • 4 ss finrevet parmesan
  • 2 ss smør
  • 3 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
  • litt olivenolje
  • 2 ss finrevet sitronskall
Parmesanchips: Lag to helt flate avlange rundinger av den finrevede parmesanen på bakepapir og stek i ovn på 180 grader til osten har smeltet helt og er svakt gylden. Avkjøl helt før du tar dem forsiktig løs fra bakepapiret. Og vips så har du laget parmesanchips.

Torsken: Salte og pepre fisken på begge sider. Legg den i en ildfast form, og strø over finrevet sitronskall. Stekes i ovn på 180 grader i ca 10-12 minutter.

Asparges og vårløk: Skjær av den hardeste delen av aspargesen, og 8 av vårløkene ved skillet mellom det hvite og det grønne. Kok aspargesen 3 minutter i kokende vann, ha vårløken i de siste 30 sekundene. Hell så vannet av med en gang, og ha iskaldt vann over aspargesen og vårløken slik at de slutter å koke.
Ha smøret i en panne på middels varme sammen med 3 ss balsamicoeddik. Når dette har smeltet har du i aspargesen og vårløken, og varmer opp grønnsakene i balsamicosmøret. Hold varmt.

Mango og bacon: Stek baconet sprøtt i stekepanne. Et par minutter før torsken er ferdig har du terningene med mangobiter oppi pannen sammen med de 2 gjenstående vårløkene som du har finhakket.

Ved servering: Legg annenhver asparges og vårløk midt på en tallerken. Ha torsken oppå, og øs over mango og baconbitene på toppen. Len parmesanchipsen inntil fisken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar