onsdag 19. januar 2011

RED CURRY SUPPE MED SCAMPI OG SUKKERERTER

 

 
2 personer:
  • ca 20 skrelte scampi (men la halestjerten gjerne sitte på)
  • 1 boks kokosmelk
  • 2-4 ts red curry paste, avhengig av hvor sterk mat du liker
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 3 vårløk, i ringer
  • 1 pose sukkererter, delt skrått i to på langs
  • 2 ss dill, finhakket
  • litt soyaolje
Ha litt soyaolje i en kjele på middels varme. Ha i hvitløken, ingefæren og chilien og la surre i et min, det skal ikke bli brunt. Hell så kokosmelken oppi, sammen med like mye vann som boksen rommer. Ha i red curry paste, og la dette småkoke ca 10 min.
Til slutt legger du oppi scampiene, og lar de koke på svak varme i max 1-2 minutter, ikke lenger, da blir de seige. Ta så kjelen av pannen, og ha i vårløken og sukkerertene slik at de varmes i suppen.
Øs over i suppeskåler og dryss dill over til slutt.

1 kommentar:

  1. Hei Gabrielle !

    Fant deg via Pias blogg-liste som hun følger.
    Så lekker, matblogg du har opprettet...nam nam...dette så da fristende ut.

    Håper alt er vel med deg - hilsen Helen (gift med pappa'n til Pia)

    Ciao

    SvarSlett