søndag 9. januar 2011

BRATWURST MED STEKTE GRØNNSAKER OG PARMESAN




2 personer:
  • 4 bratwurst (vanlige pølser går også helt fint)
  • 6 små poteter
  • 1/2 aubergine, skåret i terninger
  • 1/2 løk, i ringer
  • 1 vårløk, i ringer
  • 1 fedd hvitløket, finhakket
  • 1/2 chili, finhakket
  • 100 g bacon, grovhakket
  • 1 neve red rhubarb
  • 1 tomat, skåret i terninger
  • 1 neve revet parmesanost
  • 6 blader basilikum, skåret i tynne strimler
  • soysolje
  • olivenolje
  • salt, pepper
Start med potetene; vask dem under kaldt vann i springen og kok dem i vann i 10 min.
Mens potetene koker, steker du auberginen i soyaolje i en stekepanne til den blir gylden og gjennomstekt. Salte og pepre. Legg til side på et fat.
Stek deretter løken og bacon i samme panne, til løken er blitt gylden og baconet sprøtt. Legg til side på samme fat som auberginen.
Når potetene har kokt i 10 min, heller du av vannet og skjærer potetene i mellomstore biter. Stek de i panne sammen med hvitløken og chilien i soyaolje til også de er blitt gyldne og gjennomstekt, salte og pepre. Samtidig varmer du opp pølsene i en annen stekepanne.
Når potetene er ferdige heller du auberginen, løken, baconet, tomaten, red rhubarb og vårløk tilbake i pannen sammen med potetene, blander godt og steker et par minutter så alt blir gjennomvarmt.

Ved servering legger du grønnsaksblandingen på midten av tallerkenen, drysser over med parmesan og basilikum, og legger pølsene på toppen. Avslutt med å sirkle litt god olivenolje over det hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar