tirsdag 9. januar 2018

POTET- OG PURRELØKSUPPE MED KAMSKJELL, BACON OG PINJEKJERNER

 
 
4 personer
 
1 purreløk, grovhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss solsikkeolje
300 g skrelte mandelpoteter, delt i fire
5 dl kyllingkraft eller buljong
2 dl fløte
Salt, pepper og cayennepepper
Sitron
 
12 kamskjell
8 skiver bacon, i biter
4 ss pinjekjerner
Gressløk, finkuttet
 
Surr hvitløk og purreløk i en gryte i olje på middels varme til det er blankt og mykt.
Ha potetene i gryten. Hell på kraft og fløte og kok mørt, ca 15 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Smak til med salt, pepper og sitron, eventuelt cayennepepper.
Stek bacon sprøtt i stekepanne.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de har fått litt farge.
Stek kamskjellene i litt olje i panne på medium høy varme, maks 1 minutt på hver side. Salt og pepre.
 
Server suppen rykende varm med kamskjell og bacon, pinjekjerner og gressløk strødd på toppen.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar