fredag 23. desember 2011

OKSE INDREFILET MED PINJEKJERNE-SELLERIPURÈ OG RØDVINSAUS


2 personer:
  • 400 g okse indrefilet
  • 2 selleri
  • 4 mandelpoteter
  • 2 dl føte/melk
  • 2 ss smør
  • 2 never grønne bønner
  • 2 never sjampinjong
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 3 dl rødvin
  • 1/2 dl balsamicoeddik
  • 3 dl Jacobs oksekraft
  • 2 lauberblad
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss smør
  • salt & pepper
  • timian
Begynn med sausen. Fres løken et par minutter i en kjele, hell over rødvin og eddik, ha oppi laubærblad og godt med pepper, og la koke til det er redusert til ca 1/2 dl. Ha så oppi kraften, og la dette koke til sausen tykner og er redusert til ca 2 1/2 dl. Sett til side til servering.
Skrell sellerien og potetene, kutt i like store biter, og kok til de er møre, ca 20 min. Ha det over i en blender sammen med fløte, smør, salt og pepper, og lag pure. Vanlig potetmoser kan også brukes, men da vil ikke pureen bli like glatt. Vend pinjekjernene inn til slutt, og hold varmt i en kjele,
Mens sausen og sellerien koker, stek sjaminjong i smør i en panne.
Salte og pepre kjøttet godt, og brun det på alle sider i en stekepanne.
Etterstek det i ovnen i max 5 min i stekeovnen på 180 grader, da er kjøttet stekt medium rå. La kjøttet hvile i folie i 5 min før du skjærer hver biff i to på langs.
Mens kjøttet er i ovnen, koker du bønner i et par minutter.
Rett før servering, varm sausen forsiktig opp og ha oppi 1 ss med smør, ikke la sausen koke etter du har hatt oppi smøret. Ha oppi stekefettet etter kjøttet både fra pannen når du bruner dem, og det som siver ut i folien når de hviler, dette gir sausen prikken over i'en! Ha soppen oppi sausen og dryss litt fersk timian over kjøttet til slutt.

Så er det bare å servere, og håpe du har nok saus, for den satt.

1 kommentar:

  1. Åh, herlighet dette såååå godt ut !
    Så utrolig flink du er Gabrielle ;)

    Er du så igang igjen med bloggingen av matbloggen din? Har lagt meg til som følger.....

    Kikk innom bloggen min, hvis du vil se hvordan Terje og jeg har det i Italia, ciao herfra

    SvarSlett