søndag 20. november 2011

HELSTEKT ENTRECOTE MED OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER OG PEPPERSAUS




4 personer;
  • 800 g entrecote
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 sellerirot
  • 3 gulrøtter
  • 10 amandine poteter
  • 2 persillerot
  • et par never sjampinjong
  • 2 gule løk
  • timian
  • olivenolje
Saus:
  • 1 dl vann
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ss soyasaus
  • 1-2 ss dijonsennep
  • 1 ts tørket estragon
  • 2 ss kalvefond
  • 1 ss knust pepper

Skrell rotgrønnsakene og kutt dem i biter med størrelse med en halv potet, kutt potetene i to. Ha i ildfast form med noen gode klunker olivenolje, timian og salt & pepper. Sett inn i ovnen på 200 grader i 1 time.
Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele, kok opp, og la småputre i 5 min.
Skjør løk og sjampinjong og skriver, og brun i stekepanne med litt olivenolje.
Entrecoten må være romtemperert før du begynner å steke den. Gni den inn med olivenolje, timian, salt og pepper. Kutt små hull i kjøttet med en spiss kjøttkniv, og putt biter av hvitløken inni.
Brun den i stekepannen på alle sider. Ha stekefettet fra pannen oppi sausen.
Sett så i ovnen sammen med grønnsakene etter de har vært i ovnen i ca 3 kvarter, stikk i steketermometer, og ta kjøttet ut når termometeret viser 50 grader. Nå tok det ca 1/2 time for oss, men det avhenger av tykkelsen på kjøttet.  Hell av steke saften fra formen oppi sausen.
Pakk kjøttet inn i folie, og la hvilke på benken i 5 min. Da har kjøttet fått en kjernetemperatur på 55 grader, for kjøttet fortsetter å steke ca 5 grader ekstra når man lar det hvile.
Skjær kjøttet opp i 1 cm tykke skiver og anrett på varme tallerkener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar