tirsdag 1. november 2011

KAMSKJELLSUPPE MED FENNIKEL OG STANGSELLERI



  • 4 kamskjell
  • 1 gulrot
  • 1 fennikel
  • 1 stangselleri
  • 1 sitrongress
  • 1/2 dl hvitvin
  • 1,5 dl kalvakraft fra flaske
  • 1 dl føte
  • 1 ss smør
  • saft fra 1/2 sitron
Kutt grønnsakene bortsett fra sitrongresset i mindre biter, og fres dem i litt olivenolje i stekepanne. Når de er blitt litt møre, hell over hvitvin, og la dette koke nesten helt inn. Ha oppi kalvekraft og la koke i ca 10 min. Hell til slutt oppi fløten og la suppen koke i ca 5 min sammen med sitrongresset som er kuttet i grove biter og "banket" litt flate, for å sette ekstra god smak på suppen. Det siste minuttet har du oppi kamskjellene.
Ha over i varme suppeskåler og dryss litt gressløk og basilikum over ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar